top of page
  • Secretariaat VZS

3e VOR-lezing volgeboekt


7 februari | Koninklijke IGC | Amsterdam

Oceaanzeilen, het echte verhaal

De belangstelling voor oceaanzeilen is groot, ook in eigen land. Niet verwonderlijk met een imponerende historie als zeevarende natie, zeehelden als De Ruyter en Tromp en met nog steeds een flinke koopvaardijvloot. Maar in toenemende mate wordt de heldenstatus ook toegekend aan schippers die het zeilen als professionele sport beoefenen.

Welke oranjefan heeft nog nooit gehoord van de Volvo Ocean Race, van schipper Conny van Rietschoten met zijn Flyer, de America Cup of van Pieter Heerma die in zijn eentje rond de wereld zeilde in de roemruchte Vendée Globe ?

7 februari 2018 - Koninklijke Industrieele Groote Club

Vanavond presenteert de Verenigde Zeil Sociëteit een bijzondere lezing waarin oceaanzeilers uit eerste hand verslag doen van het echte leven aan boord tijdens hun avontuurlijke tochten rond de wereld. Zeilen voor watjes? Vergeet het maar.

Zeilen als wedstrijdsport

Jan Berent Heukensfeldt Jansen kent de wereld van het professionele oceaanzeilen als geen ander. In 2005 en 2006 was hij CEO van het met twee boten aan de Volvo Ocean Race deelnemende ABN AMRO-team. Lange tijd was hij als voorzitter van het Koninklijke Nederlands Watersportverbond de drijvende kracht achter het wedstrijdzeilen. Bij succes in deze stoeren sport hoort ook het overwinnen van tegenslag. Hoe? Dat hoort u vanavond van de man die er alles over weet.....

Programma

18.00 Ontvangst in de Bar

19.00 Lezing

20.15 Diner (optie) Diner all-in à € 37,50 voor menu incl. 1 drankje aan de bar en 2 glazen wijn en water aan tafel en koffie of thee na.

Helaas zijn lezing en diner volgeboekt.

bottom of page