top of page
  • Secretariaat VZS

Beyond the Break en Boerenkool

Organisatoren Florence Sluis en Michel Greeve kijken opgetogen, maar met een tikkeltje nervositeit. Het gebeurt immers niet vaak dat binnen luttele uren meer dan 200 zeezeilers en oranjefans het iconische clubhuis aan de monding van de Vecht zullen overstromen. Waar de eerste lezing met een dikke 170 bezoekers meer dan vol was, worden er vandaag, zondag 26 november maar liefst over de 200 verwacht. Pragmatisch is gekozen voor een opdeling van de duopresentatie in twee identieke lezingen, een in de middag en een herhaling in de avond. Het resulteert in een oergezellige drukte die voorzitter Guido van Berkel de uitroep ontlokt: "Dit moeten we veel vaker doen"....

Beyond the Break

Het verhaal is bekend, navigator Wouter Verbraak vergat goed in te zoomen op de digitale kaart, zo vertelde hij het destijds aan de NOS. Hij heeft het sindsdien talloze malen herhaald, maar noch hij noch zijn publiek krijgt genoeg van de lessen die er uit de beruchte Vestas crash kunnen worden getrokken. Verbraak is speciaal uit Southampton komen vliegen om a.h.w. in het hol van de leeuw, de oranjefans onder ogen te komen. Hij spreekt recht uit het hart als hij verhaalt hoe moeilijk het was in de eerste maanden na de crash, totdat Team Vestas besloot om de zaak om te draaien en zich in de toekomst te profileren als een team dat tegenslagen overwint en doorgaat waar anderen ophouden. In de nog prille editie van 2017-28 lijkt die attitude zich uit te betalen, want zij staan slechts éen puntje achter de leider na twee etappes.

Boek

Het gaat te ver om hier het verhaal nog eens over te doen, want Wouter is inmiddels toegetreden tot het lezingencircuit van veel gevraagde sprekers. Maar heb je het gemist en wil je er toch alles over weten en meer? Er is het boek 'Beyond the Break', eenvoudig te bestellen bij iedere boekhandel om de hoek of online.

 

Volvo Ocean Race Finish 2018 - Den Haag

Ooit gehoord van de haven van Den Haag? Hij bestaat, althans in de ogen van de organisatoren van deze editie van de Volvo Ocean Race. Men verwacht in juni 2018 wel meer dan een half miljoen bezoekers en die komen niet allemaal uit Nederland. Om buitenlandse oceaanzeilers en sportfans te hoeden voor al te veel tongbrekers komt de naam Scheveningen niet voor in de officiële publicitaire uitingen. TIG Sports vertegenwoordiger Simon Keijzer, een bekende naam in het oceaanzeilen, vertelt met toenemend enthousiasme wat de organisatie allemaal in petto heeft aan activiteiten rond de aankomst. Indrukwekkend zijn de schetsen van het terrein waarop straks het Race Village wordt gebouwd. Hij complimenteert tussendoor de Verenigde Zeil Sociëteit met het akkoord dat zo vroegtijdig werd gesloten, waardoor straks met maar liefst vier jachten de leden van de vier aangesloten sociëteiten exclusieve rondvaarten kunnen worden aangeboden. Bijkans de hele haven is intussen volgeboekt, misschien lukt het een enkeling nog om een plekje te veroveren bij de jachtclub aan de overzijde van het havenkwartier.

Programma

Wie alvast wil weten wat er allemaal in de week van 24 juni t/m 1 juli 2018 staat te gebeuren, klik hier >>

En natuurlijk is er het exclusieve ledenprogramma, maar daarover later meer....

Oergezellig voor Pampus

In de knusse bar van het clubhuis van de 'Koninklijke' schijnen ze precies te weten waar de uitdrukking voor pampus liggen vandaan komt. Een 'vaasje' bier naast een klats boerenkool met worst en vette jus waren de juiste ingrediënten voor een ontspannen dag vol spannende verhalen, leerzame momenten en dankzij de aanloop uit de drie andere sociëteiten, voor veel nieuwe contacten. 7 februari gaan we het weer proberen, dan bij de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam.

bottom of page