top of page
  • Secretariaat VZS

Verenigde Zeil Sociëteit opgericht


logo Verenigde Zeil Sociëteit

Wat begin van dit jaar begon als een hersenspinsel kreeg vandaag vaste vorm nu leden van de vier sociëteiten de handen ineen hebben geslagen en het definitieve GO hebben uitgesproken voor de ontwikkeling van een uitdagend samenwerkingsproject. Dat gebeurde in de inspirerende omgeving van het historische sociëteitsgebouw van KRZV De Maas aan de Veerdam in Rotterdam (foto).

Onder de werktitel Society 4 Sail wordt door de Sport en Nautische Tafels van de Koninklijke Industrieele Groote Club te Amsterdam samen met de Koninklijke Roei en Zeilvereeniging De Maas in Rotterdam, de Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereeniging te Muiden en Sociëteit De Witte in Den Haag gewerkt aan een programma, exclusief voor elkaars leden om van nabij de finish en andere sleutelmomenten van de VOLVO OCEAN RACE mee te maken.

De driejaarlijkse race gaat in oktober van start in Alicante en de finish vindt plaats voor de kust van Scheveningen op zondag 24 juni 2018. In de week erna zijn er talrijke events op en rond de haven en voor de kust. Drie jaar geleden toen Scheveningen de voorlaatste stop organiseerde kwamen er voor die ene dag zo'n 800.000 enthousiaste supporters op af.

bottom of page