top of page
  • Secretariaat VZS | AD

'AkzoNobel vaart Scheveningen Haven binnen'


©ad.nl

Het AD bericht:

De wind was zwak de afgelopen dagen, maar gisteravond liep de zeilboot van Team Akzo Nobel - de enige Nederlandse boot die in oktober van start gaat voor de loodzware Volvo Ocean Race (VOR) - toch maar mooi binnen in de Scheveningse thuishaven.

Woensdag wordt de zeilboot gedoopt. Nieuwsgierigen kunnen dan vanaf 17.30 uur een kijkje nemen in de Derde Haven, naast het Zuiderstrandtheater. Met de ogen dicht lukt het hen dan misschien om zich een voorstelling maken van een winnend Team Akzo Nobel dat in juni 2018 over de Scheveningse finish van de VOR vaart.

De hofstad is volgend jaar namelijk de aller-, allerlaatste plaats die zeilers van de VOR aandoen tijdens de dertiende editie van deze zeilrace om de wereld. De gemeente heeft al aangekondigd er een meerdaags evenement van te maken.

Met de aankomst in de Derde Haven rondde de ploeg van schipper Simeon Tienpont de eerste echte trainingstocht af. Het schip was vertrokken uit Lissabon, Portugal.

Afgelopen week stond volgens een woordvoerder van Akzo Nobel in het teken van een aantal veiligheidstesten. Komend weekeinde vertrekt het team voor een zeiltocht naar New York.

bottom of page